top of page
  • SevenEight

Aflossingsvrij in opmars door lage hypotheekrente


De interesse voor een deels aflossingsvrije hypotheek neemt toe. Vooral starters vragen steeds vaker naar de optie om niet volledig af te lossen gedurende de looptijd van de hypotheek. Ze nemen hierbij voor lief dat de hypotheekrenteaftrek deels vervalt. De maandlasten van een aflossingsvrije hypotheek liggen namelijk al snel honderden euro’s lager dan bij een hypotheek waarbij je volledig aflost. Het is echter niet zonder risico’s.


Tijdens de vorige economische crisis kwamen veel mensen met een aflossingsvrije hypotheek in de problemen. De huizenprijzen daalden en omdat tussentijds niet afgelost werd, hielden veel mensen een restschuld over. Om dit te voorkomen werd in 2013 de aflossingsvrije hypotheek aan banden gelegd. Bij nieuwe hypotheken mag je tot maximaal 50% van de hypotheek aflossingsvrij afsluiten en je ontvangt over dat deel geen hypotheekrenteaftrek.


Renteaftrek hypotheek of lagere maandlasten aflossingsvrij

Na het beperken van de hypotheekrenteaftrek voor een aflossingsvrije hypotheek werd deze hypotheekvorm minder populair. Nu de hypotheekrente ongekend laag is, weegt dit nadeel minder zwaar. Je betaalt immers minder rente dus je krijgt ook minder terug. Hierdoor nemen veel mensen het verlies van renteaftrek voor lief en kiezen voor een deels aflossingsvrije hypotheek.


Lees het volledige artikel op findigo.nl

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page