top of page
  • SevenEight

Zorgverzekering 2022 bepalen in vijf stappen


Heb je de zorgverzekering 2022 nog niet gekozen? Als je wilt overstappen heb je nog tot eind december om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens moet je een nieuwe keus maken. Dat is vaak niet eenvoudig. Hoe pik jij de goedkoopste zorgverzekering eruit die ook nog eens aansluit bij je wensen? Met de volgende stappen helpen we je op weg.


Heb je vrije zorgkeuze? Hoe hoog zijn de vergoedingen en is een verhoogd eigen risico handig? Vragen die je kunt hebben bij het uitzoeken van de zorgverzekering 2022. Niet alleen de laagste premie is namelijk van belang.

  1. Zet je zorgbehoeftes op een rij Uiteraard kun je n iet voorspellen welke zorg jij exact nodig hebt in 2022. Wel kan je een inschatting maken. Heb je bijvoorbeeld in de afgelopen jaren regelmatig een bezoek aan de fysiotherapeut gebracht? De kans is groot dat deze zorg volgend jaar ook nodig is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld medicijnen, een behandeltraject bij een medisch specialist of gebitsproblemen. Heb je een lijstje gemaakt? Ga vervolgens na welke zorg onder de basiszorgverzekering 2022 valt en welke zorg je aanvullend moet verzekeren.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page