top of page
  • SevenEight

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?


Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.


Een overbruggingskrediet is een lening, waarmee je de periode tussen de koop van een nieuwe woning en verkoop van je oude kunt overbruggen. Een overbruggingskrediet heb je alleen nodig als je oude woning nog niet is verkocht en je de overwaarde daarvan nodig hebt om de nieuwe woning te kunnen financieren.


Voorwaarden overbruggingskrediet

Er kleven risico’s aan het verstrekken van een overbruggingskrediet. Valt de verkoop bijvoorbeeld tegen, dan kun je mogelijk de lening niet volledig aflossen. Om die reden kun je meestal niet het totaal aan verwachte overwaarde gebruiken. Staat je woning nog te koop? Mogelijk kun je dan 80 - 90 procent van de overwaarde inzetten. Als de woning op papier is verkocht (koopcontract is getekend, maar nog niet gepasseerd) wordt vaak een marge van drie procent ingehouden.


Voor het krijgen van een overbruggingskrediet moet je kunnen aantonen dat je voor een langere periode de dubbele woonlasten kunt betalen. Je hebt namelijk naast je oude hypotheek ook de lasten van de nieuwe hypotheek, plus die van het overbruggingskrediet.
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page