top of page
  • SevenEight

Onderschat de financiële impact van een scheiding niet


Naast de emotionele impact van scheiden zijn de financiële gevolgen vaak ook groot. Toch onderschatten de meeste Nederlanders dit. Veel mensen zetten scheiden onderaan het lijstje van gebeurtenissen met een hoog financieel risico. Zorgkosten en onzekerheid over de woonlasten wordt als grootste risico ervaren. Onderschat de impact van een scheiding niet. Het is zelfs de meest voorkomende oorzaak voor financiële problemen.


Een scheiding zelf kost al veel. Je hebt mogelijk een advocaat of mediator nodig en je moet de scheiding indienen bij de rechtbank. Dit zijn echter de financiële lasten op kort termijn. De financiële gevolgen op langer termijn zijn vaak veel ingrijpender. Zo verandert je inkomen, mogelijk je huisvesting en pensioen.


Nederlanders onbekommerd over impact scheiden

Bij een onderzoek van de Federatie voor Financieel Planners (FFFP) verwacht 79% van de respondenten geen financiële problemen als gevolg van een scheiding. Volgens Mark Dukers, directeur van FFP, is dit een kwalijke zaak. Scheiding is juist een van de meest voorkomende oorzaken voor financiële problemen. Van alle gescheiden personen komt 7 procent onder de armoedegrens terecht. Bij vrouwen komt dit twee keer zo vaak voor dan bij mannen.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page