top of page
  • SevenEight

Hoe verdeel je de spaarrekening van kinderen na een scheiding?Veel ouders hebben ooit een spaarrekening geopend voor hun kind. Langzamerhand wordt de rekening gevuld, soms met hulp van opa en oma. Het geld kan later goed gebruikt worden voor een studie, rijbewijs of ander doel. Hoe werkt het met een scheiding. Van wie is het spaarrekening in die situatie?


Wanneer je getrouwd bent in algehele gemeenschap van goederen, verdeel je bij een scheiding alle eigendommen fifty-fifty. Maar met een spaarrekening van je kind kan dit anders liggen. Dit is afhankelijk van op wiens naam de spaarrekening staat.


Spaarrekening op naam van kind?

Een spaarrekening van een kind wordt vaak geopend door één van de ouders en vervolgens op naam van het kind gezet. Eerder heeft de rechtbank geoordeeld dat het geld op de spaarrekening, die op naam van het kind staat, niet onder de algehele gemeenschap van goederen valt. Een dergelijke rekening is bedoeld om vermogen op te bouwen voor het kind, zo luidde het oordeel. Bij een scheiding wordt het saldo op die rekening dus niet verdeeld.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page