top of page
  • SevenEight

Het risico van niet beleggen...De spaarrente staat uitzonderlijk laag. Sparen levert nauwelijks iets op of kost zelfs geld. Beleggen in aandelen dan maar? Veel mensen durven het niet aan. Gebrek aan kennis is de meest genoemde reden om niet te beleggen. Dit terwijl je vermogen op een spaarrekening nauwelijks groeit.


De Autoriteit Financiele Markt (AFM) onderzocht onder een representatieve groep van 800 mensen de wens om te beleggen. Zowel in voorjaar 2020 als in de meting van april van dit jaar, is gebrek aan kennis de meest genoemde reden om niet te beleggen. Wel daalde het percentage mensen dat dit als reden aangaf. Ruim een derde van de niet-beleggers geeft aan niet te beleggen omdat ze er geen geld voor hebben. Daarnaast vond vorig jaar een vergelijkbaar aantal respondenten (35%) beleggen te riskant. Dit percentage is nu gedaald naar 28%.


Bron: AFM


Niet beleggen is ook een risico

Beleggen in bijvoorbeeld aandelen is niet vrij van risico. De koersen van aandelen kunnen dalen, waardoor jouw aandelenbezit minder waard wordt. Toch is niets doen ook een risico. De prijzen van producten en diensten stijgen, terwijl het geld op je spaarrekening niet meegroeit. Beleggen kan een bescherming zijn tegen deze afwaardering van je vermogen. Dit geldt overigens niet alleen voor beleggen in aandelen. Ook zaken als investeren in vastgoed of het (extra) aflossen van je hypotheek dragen bij aan je vermogen.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page