top of page
  • SevenEight

8 logische vragen aan de verkopend makelaar


Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij het kopen van een woning gaat dit op. Denk goed na over wat je wilt weten over jouw potentiële nieuwe woning. Vraag de verkopend makelaar gerust het hemd van z’n lijf. Houd er wel rekening mee dat deze werkt voor de verkoper. Wees dus enigszins kritisch op de antwoorden. Met de volgende vragen ga je voorbereid het gesprek aan.


1. De reden van de verkoop

Vraag gerust naar de reden van vertrek. Sommige redenen zullen voor jou geen of weinig invloed hebben. Bijvoorbeeld een scheiding of de wens om groter te willen wonen. Zaken als luidruchtige buren of stank door een nabijgelegen fabriek kunnen ook jouw woonpret drukken. Twijfel je aan de genoemde reden? Wandel eens door de buurt en vraag buurtbewoners naar hun woonervaring. Doorgaans krijg je zo een objectief antwoord.


2. (Verborgen) gebreken

Sommige huizen hebben gebreken die niet direct zichtbaar zijn. Vraag dus zeker naar verborgen gebreken. De verkopend makelaar is verplicht eerlijk antwoord te geven. Het is niet automatisch zo dat de makelaar en verkoper aansprakelijk zijn wanneer achteraf toch gebreken aan het licht komen. Zeker als het gaat om problemen die ook bij hen niet bekend waren of konden zijn.


Als koper heb je zelf onderzoeksplicht, je bent dus zelf verantwoordelijk om de staat van het huis te controleren. Dit kan onder meer met een bouwkundige keuring.
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page